İlköğretimde (6.,7.,8., Sınıflar)Öğretmen ve Öğrencilerin Ölçme ve Değerlendirmeye İlişkin Görüşleri (Diyarbakır ve Elazığ İli Örneği) - Yıldırım, Alpaslan; Semerci, Çetin (My University, 2006)
Araştırmanın amacı \"İlköğretimde(6., 7., ve 8. Sınıflar) öğretmen ve öğrencilerin ölçme ve değerlendirmeye ilişkin görüşlerinin (Diyarbakır ve Elazığ ili örneği)\" belirlenmesidir. Araştırma tarama modelinde yürütülmüştür. Bu anlamda, anket tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini Diyarbakır(112) ve Elazığ illerindeki merkez ilköğretim okulları(70) oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemi ise bu illerdeki merkez ilköğretim okullarından random yoluyla seçilen Diyarbakır ilinden L harfine yakın 22 ve Elazığ ilinden L harfine yakın 14 ilköğretim okulundaki toplam 243 öğretmen ile 335 öğrenciden oluşmaktadır. Öğretmen ve öğrencilere verilmek üzere iki anket oluşturulmuştur. Öğretmen anketi 32, öğrenci anketi ise 22 sorudan oluşmaktadır. Araştırma bulgularından biri: Diyarbakır (% 86.3) ve Elazığ (% 73.5) illerindeki öğretmenlerin sınavlarda soru hazırlarken dersin kapsadığı konularla ilişkili olarak hangi yolu izlediklerine ilişkin görüşleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmuştur(X2=12.638, Sd=3). Sonuç olarak, öğretmenlere ölçme ve değerlendirmeye ilişkin hizmet içi eğitim kursları verilmelidir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları