TİYAZOL GRUBU İÇEREN YENİ BAZI LİGANDLAR İLE BUNLARIN METAL KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - GECEKUŞU, SİBEL (Fırat Üniveristesi, 2005)
Bu çalışmada, 6-nitro-2-(2-hidroksi-3-metoksi benziliden imino) benzotiyazol ve 6-nitro-2- (2-hidroksi naftiliden imino) benzotiyazol ligandlan sentezlendi. Elde edilen bu ligandlar ile Co(II), Ni(II) ve Cu(II) metal kompleksleri sentezlendi. Sentezlenen bu ligand ve metal komplekslerinin yapılan Infrared, NMR, erime noktası, elementel analiz, ultraviyole görünür bölge spektroskopisi ve manyetik süsseptibilite ölçümleri ile karakterize edildi. Elde edilen bilgiler ışığında, komplekslerde her bir metal atomu başına iki Schiff bazı molekülü üç dişli ligand olarak davranarak oktahedral yapıda koordinasyon bileşiklerini oluşturdukları sonucuna varıldı. Anahtar Kelimeler: tiyazol, metal kompleksi, -imino, Schiff baz Co(II), Ni(II), Cu(II), benzotiyazol, 2-hidroksi naftaldehit IV
Synthesis and characterization of some new ligands containing thiazole and their metal complexes
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya