DEĞİŞİM SOSYOLOJİSİ AÇISINDAN 19. YÜZYILDA VE GÜNÜMÜZDE İSTANBUL AİLE YAPISININ KARŞILAŞTIRILMASI - BİBAR, BEDRİYE (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi değîşîm sosyolojisi açısından 19. yüzyılda ve günümüzde İstanbul aîle yahşinin karşılaştırılması Bedriye BİBAR Fırat Üniversitesi Sosyoloji Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı 2002 ; Sayfa : 96 Aile, toplumun en temel yapı taşıdır. Geçmişten günümüzü kadar aile yapısal ve fonksiyonel olarak birçok değişimlere uğramıştır. Bu yapısal ve fonksiyonel değişimleri 19. Yüzyıl ve Gönümüz İstanbul ailelerinde görmek mümkündür. Nitekim; 19. yy. 'da İstanbul ailesi geniş aile yapısı arz ederken, Günümüz İstanbul aile yapısı çekirdek aile yapışan arzetmektedir. Fonksiyonel olarak da 19. Yüzyıl İstanbul ailesi'nin yerine getirdiği eğitim, ekonomi vb. gibi işlevleri Günümüz İstanbul ailesi resmi ve özel kurumlara aktarmıştır. Anahtar Kelimeler : Aile, Değişim, İstanbul Yapı, Fonksiyon

SUMMARY Master Thesis The Comparison of the contemporary femiby Structure of inhabitanst of Istanbul aiKi the Alteration Sociology in the 19* Century Bedriye BİBAR The FIRAT UNIVERSITY The institute of Social Science The Sociology Sciencel Section 2002; Page : 96 The family is the base of the society. It's structure and functions have changed fill now. This szructural and functional alteration is noticed in the 19* Century, and contemporary, Istanbul families, In the 19* Century, families in İstanbul wereamwded, now t&eir structure has been tarashformed in to a base family. The functions of the 19* Century Istanbul family, which were fractionally improred are; education, economi, etc, are now transferred to official and private institutions by the contem porary Istanbul family. Key words : Family, Alteration, İstanbul, Structure, Function
The Comparison of the contemporary family structure of in habi tanst of İstanbul and the alteration sociology in the 19th century
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Sosyoloji; Sociology