BİR BUZAĞIDA KONGENİTAL TRİGEMİNAL FELÇ - Karabulut, Enis; Han, Mehmet Cengiz (Fırat University, 2007)
Bu çalışmada, üç günlük, erkek Montofon ırkı bir buzağıda kongenital trigeminal felç olgusu tanımlandı. Sütünü emememe anamneziyle getirilen hayvanın klinik muayenesinde alt çenenin ve dilin aşağı doğru sarktığı saptandı. Klinik muayeneler sonucunda kongenital trigeminal felç tanısı konuldu. Yapılan sağaltım sonucunda olgu iyi-leşti. Bu sunumda kongenital trigeminal felç olgusunun rapor edilmesi amaçlandı.