Döner tip ısı değiştiricilerinin analizi - Varol, Yasin; Hasçalık, Ahmet (My University, 2001)
Isı tekerleği, döner hava ön ısıtıcısı veya Munters tekerleği olarak bilinen döner tip ısı değiştiricileri, büyük güç tesislerinde ısı enerjisi geri kazanımı için yaklaşık 60 yıldan beri kullanılmaktadır. Bu ısı değiştiricileri gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda özellikle iklimlendirme tesislerinde kullanılmaktadır. Bu çalışmada, döner tip ısı değiştiricilerinin ısıl hesapları yapılmış ve kanal içindeki akışkan hızı (u), ısı değiştiricisinin uzunluğu (L) ve devir sayısı (N) değiştirilerek etkinlik ($\\varepsilon$) ve basınç kayıpları ($DeltaP$) hesaplanmıştır.
Keywords: Mühendislik; Kimya