Elazığ'ın Su Problemleri ve Su Kirliliği - Mor, Ahmet; Çitçi, M. Dursun (My University, 2002)
Elazığ'da tarım arazilerinin sulamasında, içme-kullanma suyunda çeşitli problemler bulunmaktadır. Zengin bir su potansiyeline sahip olan kentin bu doğal kaynaklan kirletildiği için su kalitesi bozulmaktadır. Bu kirlilik, tarım arazilerine, su ürünlerine zarar vermekte, kentte ciddi oranda sağlık problemleri oluşturmaktadır. Bu çalışmada suyun tarım arazilerinde yeterince kullanılamaması ve içme suyunda yer alan çeşitli problemler dile getirilmiş, bunlara çözüm önerileri aranmaya çalışılmıştır.
Keywords: Su Kaynakları; Halk ve Çevre Sağlığı; Çevre Çalışmaları; Çevre Bilimleri