TESADÜFİ DEĞİŞKENLERİN SIRALI İSTATİSTİKLERİNİN BİLEŞİK DAĞILIMLARI - ÖZBEY, FAHRETTİN (Fırat Üniveristesi, 2011)
Bu tez, altı bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, temel tanımlar verilmiştir.İkinci bölümde, bağımsız ve aynı dağılımlı sürekli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin bileşik olasılık yoğunluk ve dağılım fonksiyonları verilmiştir.Üçüncü bölümde, bağımsız ve aynı dağılımlı kesikli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin bileşik olasılık ve dağılım fonksiyonları ifade edilmiştir.Dördüncü bölümde, bağımsız ve aynı dağılımlı olmayan sürekli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin bileşik olasılık yoğunluk ve dağılım fonksiyonları incelenmiştir.Beşinci bölümde, bağımsız ve aynı dağılımlı olmayan kesikli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin bileşik olasılık ve dağılım fonksiyonları elde edilmiştir.Son bölümde, tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin dağılımları ile ilgili bazı sonuçlar verilmiştir.

This thesis consists of six chapters.In the first chapter, the fundamental definitions are given.In the second chapter, the joint probability density and distribution functions of order statistics of independent and identically distributed continuous random variables are given.In the third chapter, the joint probability and distribution functions of order statistics of independent and identically distributed discrete random variables are expressed.In the fourth chapter, the joint probability density and distribution functions of order statistics of independent and nonidentically distributed continuous random variables are examined.In the fifth chapter, the joint probability and distribution functions of order statistics of independent and nonidentically distributed discrete random variables are obtained.In the last chapter, the some results related to the distributions of order statistics of random variables are given.
Joint distributions of order statistics of random variables
Keywords: İstatistik; Matematik