Hareketli ortalama operatörünü kullanarak SPI ve SPEI endeksleri ile İzmir ve Aydın illerinde kuraklık değerlendirilmesi - Mersin, Denizhan; Safari, Mir Jafar Sadegh; Tayfur, Gökmen (My University, 2021)
Kuraklık İndeksleri, kuraklığın süresini ve şiddetini gözlemlemek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu çalışmada, önceki çalışmalardan farklı olarak Türkiye’nin Ege bölgesindeki Büyük Menderes, Küçük Menderes ve Gediz havzalarında kuraklık özelliklerini araştırmak için 1973-2020 yılları arasında (47 yıl) toplamda 14 farklı istasyonun uzun süreli yağış ve sıcaklık kayıtları kullanılmıştır
Bildiri - Yayımlanmış
Bildiri - Kongre ve Sempozyum
Keywords: Kuraklık; İnşaat mühendisliği