POLİ ( P-(2,4-DİKLOR BENZİL ) STİREN )'İN HAZIRLANMASI VE TERMAL DEGRADASYONU - DEMİRELLİ, KADİR (Fırat Üniveristesi, 1994)
I ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ POLİ P-(2,4- DİKLOR BENZÎL) STİREN'iN HAZIRLANMASI VE TERMAL DEGRADASYONU Kadir DEMiRELLî FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KİMYA ANABÎLÎM DALI 1994, Sayfa:80 Bu çalışmada, pol ist ireni n bir Friedel-Craf ts katalizörü olan susuz aiürni nyumklorür yanında 2.4-diklor benzi 1 klorürle reaksiyonu -5 °C de gerçekleştirildi. Yapı aydınlatılmasında İR ve NMR teknikleri kullanıldı. NMR piklerinden ve element analizinden yararlanarak dönüşüm yüzdesi mol olarak %91-97 olarak hesaplandı. Alki İlenmiş polistirenin çözünürlük parametresi 9.6 (cal/cm3) ve yoğunluğu 1.087 gr/cm3 olarak bulundu. Alkillenmiş PS'nin farklı ısıtma hızlarında TG eğrileri alındı ve bundan yararlanarak ağırlık kaybı ile ilgili aktivasyon enerjileri 212.8 - 148. 8k. joul /mol aralığında bulundu. Ayrıca bu polimerin termal degradasyon ürünlerinin belirlenmesi ile ilgili çalışmalar da yapıldı. Bu amaçla polimer kapalı bir sistemde programlı olarak ısıtılıp uçucu degradasyon ürünleri -40°C de toplandı. Bu fraksiyon ince tabaka ve gaz kromatograf isi - i le incelenip bazı bileşenler belirlendi. ANAHTAR KELİMELER: Polistiren, Alkillenmiş PS, Degradasyon, Çözünürlük parametresi
Preparation and thermal degradation of poly ( P-2, 4-Dichlor benzyl ) styrene
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry