GİRİŞİMCİLERİN PAZARLAMA İLETİŞİMİNE BAKIŞLARI (GİRİŞİMCİLİK SÜRECİ İLE KOBİ STATÜSÜ KAZANDIKTAN SONRAKİ DURUMUN KARŞILAŞTIRILMASI ) - ÖLMEZ, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 2010)
Günümüzde küreselleşmeyle birlikte, rekabet giderek artmıştır. Ekonomik sınırların ortadan kalkmasıyla birçok kuruluş daha önce faaliyet gösterdikleri pazarlarda yeni ve güçlü rakiplerle yarışmak durumunda kalmıştır. Bu nedenle, pazar payını kaybeden işletmelerin bir kısmı küçülmüş veya yok olmuş, diğerleriyse rakiplerinin pazarlarından pay alma çabası içine girmişlerdir. Bu yeni ortamda girişimcileri ve işletmeleri incelediğimizde, pazarlama ve reklam alanında doğru bir strateji geliştiren ve bunları zamanında uygulayanların başarılı olduğunu görmek mümkündür.Bu çalışmada, girişimcilerin yatırım yapmayı düşündüğü, proje aşamasında hazırlamış olduğu iş planı ile pazarlama ve reklama bakış açıları, planları, stratejilerini ve pazar yönelimini işletme statüsü kazandıktan sonra performansının artmasındaki etkileri inceleme konusu yapılmıştır. Bu çalışmada, yatırımcıların girişimcilik sürecinde reklam ve pazar yönelim düzeyi arttıkça ve bu süreç içerisinde hazırlanan iş planı dahilinde pazarlama ve reklam stratejisinin hayata geçmesi ile büyüme ve gelişmenin olumlu yönde olacağı tezi ileri sürülmektedir.Anket yöntemi kullanılarak Elazığ İlindeki yatırımcılar ile hem girişimcilik sürecinde hem de KOBİ statüsü kazandıktan sonraki dönemlerde ayrı zaman dilimlerinde uygulanan anket çalışması ile pazarlama ve reklama bakış açıları karşılaştırılmıştır. Pazarlama ve reklama bakış açılarının büyümeleri ve gelişmeleri üzerindeki etkileri incelenmiştir.Anahtar Kelimeler: Girişimci, Girişimcilik, KOBİ, Reklam, Pazarlama

Today, with globalization, competition has increased. Prevention of economic boundaries that many organizations already operating in markets with new and stronger competitors were forced to compete. Therefore, a portion of the business lost market share shrunk or disappeared, the market share of competitors' efforts to obtain the others entered into. In this new environment, entrepreneurs and business review, we develop marketing and advertising strategies in a correct and timely apply them to see who can be successful.In this study of entrepreneurs to invest thought in the preparation process has prepared the business plan and marketing and advertising point of view, plans, strategies and market orientation of the business status after winning performance in the increase that the effects of examination was conducted. In this study, investors' entrepreneurship in the process of advertising and market orientation level increases, and the process in preparing a business plan within the marketing and advertising strategy to life through the growth and development in a positive direction would be the thesis is suggested.Using survey methods in Elazig province that both investors and SMEs and entrepreneurship in the process after winning the individual time periods that applied in the survey were compared with the marketing and advertising viewpoint. Marketing and advertising point of view of its impact on growth and development are examined.Keywords: Entrepreneurs, Entrepreneurship, Small Business, Advertising, Marketing
The views on marketing communication of entrepreneur (the comporison of entrepreneurship process with situation after obtain SME-small and medium sized enterprises-)
Keywords: İşletme; Reklamcılık