Hazar Gölü’nün Sivrice İlçesi Yerleşim Merkezi Kıyısının Epifitik Diyatomeleri - Başbay, İlhan; Pala, Güneş (Fırat University, 2018)
Bu çalışmada Elazığ’ ın Sivrice İlçesinde bulunan Hazar Gölü’nden Nisan - Eylül 2014 tarihleri arasında üç istasyondan alınan makrofit örneklerindeki epifitik diyatomeler bazı fiziksel ve kimyasal parametrelerle birlikte araştırılmıştır. Bu araştırma süresince epifitik diyatomelere ait toplam 45 takson kaydedilmiştir. Çalışma süresince Nitzschia (6 tür) ve Navicula  (5 tür) hem en fazla türle temsil edilen hem de epifitik diyatome topluluğu içerisinde ortaya çıkış sıklıkları ve oluşturdukları populasyonların büyüklüğü bakımından en önemli diyatomeler olmuşlardır.