Sporcularda Menisküs Yırtıkları, - Kılıç, B., Çatıkkaş, F., Yücel, A. S. (My University, 2014)
Günümüzde sporun öneminin kavranması ve spora aktif katılımın toplum içinde artması nedeniyle, klinikte karşılaşılan sporcu menisküs yaralanma vakaları da hızla artmıştır. Menisküs yaralanmalarının başlıca şikâyet belirtileri; diz ekleminde ağrı, kilitlenme, diz ekleminde şişlik, dizi tam olarak bükememek veya doğrultamamaktır. Sporcuların kısa sürede spora dönmesini sağlamak önemli olduğundan, çalışmada sporcularda görülen menisküs yırtıklarının tedavi yöntemleri ve sonuçları anlatılmıştır. Çalışmada klinik uygulamalarda karşılaşılan ve tarafımızdan takip ve tedavi edilen 128 sporcunun menisküs yırtıklarındaki tedavi şekilleri ve sonuçlarının açıklanması amaçlanmıştır. Uygulamalarımıza göre; sporcularda en hızlı iyileşme ve kısa sürede spora dönme, artroskopik cerrahi sonrası elde edilmektedir.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Menisküs; Sporcu; Tedavi