2-PARAMETRELİ ÜSTEL DÖNÜŞÜMLER İÇİN JOACHİMSTHAL TEOREMİ - AYDOĞDU, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 2004)
Doktora Tezi 2-PARAMETRELİ ÜSTEL DÖNÜŞÜMLER İÇİN JOACHİMSTHAL TEOREMİ Mustafa AYDOĞDU Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 2004,Sayfa : 60 Bu çalışma üç bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde, çalışmaya esas teşkil edecek temel kavram ve teoremlere yer verilmiştir. İkinci bölümde, g=etA şeklindeki üstel dönüşümler bir eğriye karşılık tutularak Frenet ayaklısı ve eğrilikleri hesaplandı. Ayrıca bu eğriye karşılık gelen Frenet vektörleri ve Frenet formülleri hesaplandı Üçüncü bölümde ise bir eğri boyunca 2-parametreli uzay haraketleri tanımlanıp, bunlara karşılık gelen yörünge yüzeylerinin parametrizasyonlan yeni bir teknik ile verildi. Bu teknik hortum yüzeylerine de uygulandı. Çalışmanın sonunda En de Joachimstal teoremine yer verildi. Anahtar Kelimeler: Üstel dönüşüm, iki parametreli hareket. ffl
The joachimsthal theorem for exponential maps with 2-parameters
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Matematik; Mathematics