Öğrencilerin Teknik Eğitim Fakültelerinde Verilen Öğretime Uyum Sorunları: (F.Ü. Teknik Eğitim Fakültesi Örneği) - Kelesoglu, Omer; Aksoy, U. Teoman (My University, 2006)
Teknik Eğitim Fakültelerinin amacı, mesleki eğitimin ihtiyaç duyduğu teknik öğretmenler, aynı zamanda özel ve kamu kuruluşlarında görev alacak teknik elemanlar yetiştirmektir. Ancak bu fakültelerdeki öğrencilerin, gerek eğitim-öğretim sırasında gerekse mezun olduktan sonra pekçok sorunla karşılaşmaktadır. Bu öğrencilerin başarı durumlarında etkili olan faktörlerden biri de ortaöğretimden kaynaklanan sorunlardır. Teknik eğitim fakültelerinde, istenilen amaca ulaşabilmek için ortaöğretimden kaynaklanan sorunların, öğretim programı, öğrenci ve öğretim elemanı kapsamında değerlendirilmesi, gerekmektedir. Bu çalışmada, bu soruna çözüm bulmak amacı ile 377 teknik eğitim fakültesi öğrencisine bir anket uygulaması yapılmış ve sonuçlar değerlendirilerek çözüm önerileri getirilmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları