ELAZIĞ YÖRESİNDE KULLANILAN BAZI PESTİSİTLERİN ANALİZİ - ÇELİK, SAİT (Fırat Üniveristesi, 1992)
Bu çalışmada, Elazığ yöresinde yaygın olarak kullanılan, azinphos methyl, diazinon, ethion, methidation, pirimicarb ve phosalone pestisitleri için analiz yöntemi geliştirildi. Bahçe şartlarında ürünlerin pazara sunulmadan önce gerekli bekleme süresini belirlemek amacıyla pestisit kalıntı miktarları zamana bağlı olarak incelendi. Pestisit kalıntılarının azaltılmasına meyve ve sebzelerin yıkama ve kabuk soyma işlemlerinin etkileri araştırıldı. Ürünlerdeki pestisitlerin zamanla kaybolması ve doğadaki yazgıları üzeri ne güneş ışığının, buharlaşmanın ve mikroorganizmaların payları araştırıldı. ANAHTAR KELİMELER : Azinphos methyl, diazinon, ethion, pirimicarb, methidation, phosalone, meyve, sebze, biyolojik parçalanma, güneş ışığı, bozunma, buharlaşma.

In this study, methods have been developed for the analysis of pesticides, namely, diazinon, azinphos methyl, pirimicarb, methidation, ethion and pnosalone, used most frequently in Elazığ region. In order to find out the decreasing rate of pesticides on the vegetables and fruits, the residues were analysed under the natural conditions depending on time. The effects of washing and peeling on the pesticide residue levels in fruits and vegetables were investigated. In addition, the effects of sunlight, volatilization and rnicroorganizms on the disappearance and fate of pesticide residues in the products were also studied depending on time. KEY WORDS: Azinphos methyl, diazinon, ethion, pirimicarb, methidation, pnosalone, fruits, vegetables, volatilization, sunlight, decomposition, biological degradation.
Analysis of some pesticides used in Elazığ region
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry