KEBAN BARAJ GÖLÜ OVA BÖLGESİNDE KULLANILAN BALIK YAKALAMA ELETLERİNİN YAPISI VE VERİMLİLİKLERİ - PALA, MURAT (Fırat Üniveristesi, 1996)
Yüksek Lisans Tezi KEBAN BARAJ GÖLÜ 0¥A BÖLGESİNDE KULLANILAN BALIK YAKALAMA ALETLERİNİN YAPISI YE VERİMLİLİKLERİ Murat PALA Fırat Üniversitesi fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilirin Dalı 1996, Sayfa: 71 Bu çalışma, Mart 1995- Nisan 1996 tarihleri arasında Keban Baraj Gölü Ova Bölgesindeki 7 kooperatifte kullanılan balık yakalama aletlerinin yapısı ve verimliliklerini belirlemek için yapılmıştır. Kooperatiflerde fanyalı ayların tifana tipi çoğunlukla kullanılmaktadır. Monofilamentten yapılan sade ağların kullanılmasına bu çalışma tarihlerinde başlanmış olmasına rağmen bu tip ağl a rda ya ygı nl aş rna ktadı r. Bir avlama sezonunda 7 kooperatifin balık avcılığında kullandığı tifana ve sade ağlarla istihsal ettiği toplam balık miktarının 720 ton olduğu belirlenmiştir. ANAHTAR KELİMELER : Balık avcılığı, Fanyalı ağ. Sade ağ, İstihsal.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products