Karakteristik açıdan girişimci tipleri: malatya organize sanayi bölgesinde bir araştırma - Tikici, Mehmet; Güven, Mehmet; Demirel, Erkan Turan (My University, 2005)
Küreselleşen iş dünyasında, girişimcilik konusu son yıllarda büyük önem kazanmaya başlamıştır. Günümüz Türkiye’sinde özellikle “Serbest Piyasa Ekonomisi’nin” hakim olmasıyla birlikte devletin ekonomik faaliyetlerden çekilerek yerlerini özel teşebbüs ve girişimcilere bırakması, girişimciliğin önemini daha da arttırmıştır. Bununla beraber her girişimcinin üstlendiği ekonomikfaaliyetlerde başarılı olma ihtimali eşit değildir. Başarılı girişimci olmak bir takım özelliklere bağlı olup, sahip olunan niteliklere göre farklı girişimci tipleri bulunmaktadır. 'Malatya Organize Sanayi Bölgesindeki girişimcileri karakteristik açıdan taşıdıkları özelliklere (Başkasına güven, Rahatlık, Heyecan) göre tanımlamayı amaçlayan bu çalışma; birinci bölümde; girişimciliğin tanımı, girişimci özellikleri ve tipleri yer almaktadır. ikinci bölümde ise; metodoloji ile ilgili bilgiler ve araştırma verilerinin değerlendirilmesi yer almakta olup, elde edilen verilerin değerlendirilmesinde frekans dağılımları ve Ki-Kare (X) testinden yararlanılmıştır. Ulaşılan bulgular Frekans tabloları ve Cross tablolar aracılığı ile sunulmuştur.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: girişimcilik; girişimci tipleri