Yapay zeka teknikleri ve radyolojiye uygulanması - Serhatlıoğlu, Selami; Hardalaç, Fırat (My University, 2009)
İnsanın düşünme yapısının benzerini bilgisayar işlemlerini geliştirerek yapmaya çalışmak olarak tanımlanmakta olan yapay zekâ günümüzde birçok alanda yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Bu makalede yapay zekâ teknikleri tanıtılarak bu tekniklerin radyolojide kullanımlarına ilişkin görüşler ortaya konulması amaçlanmıştır.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Radyoloji; Nükleer Tıp; Tıbbi Görüntüleme; Bilgisayar Bilimleri; Yapay Zeka