Tel erozyon yönteminde işleme parametrelerinin alüminyum alaşımının yüzey yapısına etkisi - Çaydaş, Ulaş; Hasçalık, Ahmet (My University, 2004)
Bu çalışmada, tel erozyon yönteminde dielektrik sıvı sirkülasyon basıncı, puls süresi, gerilim ve tel ilerleme hızı parametrelerine bağlı olarak alüminyum alaşımının yüzey pürüzlülüğü ve mikroyapı değişimi incelenmiştir. Kesme işlemlerinden sonra, numunelerin mikroyapılan SEM ve optik mikroskopta incelenmiştir. Mikrosertlik ve yüzey pürüzlülük ölçümleri gerçekleştirilmiştir. Sonuç olarak, numunelerin yüzey özellikleri işlem parametrelerine göre değişmekte ve malzemeden beklenen özelliklere göre uygun parametre seçilmesi gerekmektedir.
Keywords: Mühendislik; Makine; Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test