İlköğretim Sınıf Öğretmenlerinin Sınıf Kurallarına İlişkin Görüşleri ve Uygulamaları - Kazu, Hilal (My University, 2002)
Bu çalışmanın amacı, ilköğretim sınıf öğretmenlerinin sınıf kurallarına ilişkin görüş ve uygulamalarını belirlemektir. Araştırmanın örneklemini Elazığ İli Merkezinde görev yapan 700 ilköğretim sınıf öğretmeni oluşturmuştur. Sınıf kuralları, etkili bir sınıf yönetiminin oluşturulmasında ve disiplinin sağlanmasında en önemli öğelerden biridir. Bu nedenle öğretmenlerin bu konuyu çok iyi bilip uygulamaları gerekmektedir. Ancak bu çalışma sonucunda, örneklemi oluşturan öğretmenlerin kurallara ilişkin yaptıkları uygulamalar açısından yeterli olmadıkları ve sınıf kurallarıyla ilgili geçerli görüşlerin çoğuna katılmadıkları anlaşılmıştır.
Keywords: Sınıf kuralları; sınıf yönetimi