Bir Siyer Kaynağı Olarak Buhârî: Kitâbü’l-Meğâzî Örneği - Önkal, Ahmet (Fırat University, 2016)
Peygamber ile ilgisi oranında siyer ile alâkalı olduğunu düşünürsek esasen Sahîh’in baştan sona siyer bilgilerini doğrudan veya dolaylı bir şekilde ihtiva ettiğini söyleyebiliriz. Buhârî’nin eserine “ ???? ?? ??????? ?????? ?????? ?????? ????? ? ???? ? ??? ? ???? ???? ??? ???? ????” adını vermiş olması da bu düşünceyi tekit etmektedir. Çünkü bu adlandırmaya göre İmam el-Buhârî, Resûlullah S. Efendimizin “işleri ve günlerine”, yani siyer konularına dair senedi muttasıl ve sahih rivayetleri toplayan muhtasar bir eser ortaya koymayı plânlamıştır