Beyin tümörünü taklit eden serebral alveolar ekinokok - Öztürk, Fatma; Onur, Mehmet Ruhi; Yıldırım, Hanefi; Bahçecioğlu, İbrahim Halil (My University, 2011)
Serebral alveolar hidatik hastalık Ekinokokok parazitinin nadir bir enfestasyonu olup bu parazitle enfekte olanların %1’inde görülür. Bu hastalık Türkiye’de endemik olup özellikle Doğu Anadolu’da daha sıktır. Daha önce karaciğer alveolar ekinokoku tanısı alan 33 yaşındaki bayan hasta hastanemize nörolojik semptomlarla başvurdu. Görüntüleme çalışmalarında beyinde alveolar ekinokok tanısını düşündüren kitle lezyonu saptadı. Bu sunumda serebral alveolar ekinokok hastalığının bilgisayarlı tomografi (BT) ve manyetik rezonans görüntüleme (MRG) bulgularını ve özellikle beyinde diğer kitle lezyonu oluşturan hastalıklardan ayırtedici görüntüleme özelliklerini tartıştık.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Nörolojik Bilimler