Döner rejeneratörlerde geçici rejim ısı aktarımının sayısal analizi - Varol, Yasin; Demiralp, Fehmi (My University, 2005)
Bu çalışmada, paralel ve karşıt akışlı rejeneratörlerin ısıl analizi incelenmiştir. Rejeneratör diferansiyel denklemleri Termodinamiğin Birinci kanunu kullanılarak ve akış yönündeki ısı iletimi dikkate alınarak çıkarılmıştır. Rejeneratördeki akışkan ve duvar sıcaklıklarını hesaplamaya yarayan diferansiyel denklemler sonlu farklar yöntemiyle çözülerek rejeneratördeki sıcaklık dağılımları bulunmuştur. Bu sıcaklık dağılımlarından da rejeneratör etkinlik değerleri hesaplanmıştır. Sonuç olarak transfer birimi sayısı Ntu ve ısıl kapasite oranı Cr* değerlerinin orantılı bir şekilde artırılması rejeneratör etkinliğini arttırmaktadır.
Keywords: Termodinamik; Mühendislik; Kimya