5-BROMO-1,2,3-TRIMETHOXYBENZENE MOLEKÜLÜNÜN SPEKTROSKOPİK VE ELEKTRONİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI - ŞEN, İSRAFİL (Fırat Üniveristesi, 2020)
Bu tez çalışmasında 5-Bromo-1,2,3-Trımethoxybenzene molekülün ele alınıp bu molekülün en uygun geometrisinin elde edilmesi için optimizesi yapıldı. Optimizasyondan sonra Nükler Magnetik Rezonans (NMR), elektronlar ile dolu en yüksek moleküler orbital (HOMO) ve enerji olarak en düşük seviyedeki ve elektronlarca işgal edilmemiş moleküler orbital (LUMO) değerleri hesaplandı. 5-Bromo-1,2,3-Trimetoksibenzen bileşiklerinin moleküler yapısı Hartree-Fock (HF) ve 6-311G baz seti kullanılarak incelendi. Molekülün kızıl ötesi spektroskopisi (FTIR) incelenerek titreşim frekansları yorumlanıp literatürde mevcut sonuçlar ile karşılaştırıldı.

In this thesis, the optimization of 5-Bromo-1,2,3-Trımethoxybenzene molecule was done by using the Hartree-Fock (HF) method. After optimization, with the same basis set we have calculated Nuclear Magnetic Rezonances (NMR) , Highest Occopied Molecular Orbital (HOMO) and Lowest Unoccopied Molecular Orbital (LUMO) of the molecules that considered in this thesis. The 5-Bromo-1,2,3-Trimethoxybenzene compound which is considerwed here in this thesis was studied with 6-31G(d) basis set. Fourier Transform Infrared (FTIR) calculations also have been done and our results were compared with the available data in literature.
Investigation of spectroscopic and electronic properties of 5-Bromo-1,2,3-Trimethoxybenzene molecule
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği