Batı Akdeniz ve Güney Ege Bölgesinde yetişen bazı Lathyrus L. türleri üzerinde sitotaksonomik araştırmalar III - Genç, Hasan; Şahin, Ahmet (My University, 2001)
Bu çalışmada Batı Akdeniz ve Güney Ege Bölgesinde doğal olarak yetişen bazı Lathyrus L. Türleri sitotaksonomik yönden araştırılmıştır. Araştırılan dört taksonun morfolojik özellikleri ve kromozom özellikleri karyolojik teknikler kullanılarak ortaya konulmuştur. (Lathyrus sphaericus Retz. Lathyrus inconspicuus L. Lathyrus tauricola P.H. Davis. Lathyrus setifolius L.) Bu türlerin kromozom sayılan 2n= 14 bulunmuştur.
Keywords: Taksonomi; bitki morfolojisi; Akdeniz Bölgesi; morfoloji; karyotip; Ege Bölgesi; C3 karesi; kromozom morfolojisi; kromozom sayısı; Lathyrus setifolius; Lathyrus sphaericus; Lathyrus tauricola; Lathyrus inconspicuus; sitotaksonomi; Lathyrus; C2 karesi; C1 karesi