PRİMER İNSOMNİANIN NEDEN OLDUĞU OKUL REDDİ: BİR OLGU SUNUMU - Perçinel, İpek; Bilaç, Öznur; Yazıcı, Kemal Utku (My University, 2015)
Okul reddi, çocuğun okula gitme konusunda isteksiz olması ya da okula gitmeyi tamamen reddetmesi durumudur. Okul reddinin oluşumunda çeşitli tetikleyici etmenler rol oynamaktadır ve her sosyoekonomik düzeyde görülebildiği bildirilmektedir. Bu yazıda primer insomniaya bağlı olarak ciddi okul reddi davranışı gözlenen bir kız olgunun klinik özellikleri, tedavi süreci ve bu bağlamda literatürün gözden geçirilmesi amaçlanmıştır.
Keywords: Psikoloji