SİVİL ANAYASA OLUŞTURMA SÜRECİNDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ KAMUOYU OLUŞTURMA FONKSİYONU - USTAKARA, FUAT (Fırat Üniveristesi, 2008)
Sivil Anayasa, Türkiye'de toplumun büyük bir kesiminin heyecanla beklediği bir özlem olarak dikkat çekmektedir. Özellikle sivil toplum örgütleri ve kamuoyu oluşumunda etkili olan kitle iletişim araçlarında değişik görüşlerden birçok köşe yazarı, fikir adamı ve akademisyen tarafından tartışılmaktadır.Bu çalışma, anayasa kavramı ekseninde yola çıkarak, Türkiye'nin tarihi perspektifini yansıtmakta ve kitle iletişim araçlarının, Türkiye'nin temel meseleleri ile Sivil Anayasa konusuna yaklaşımını incelemektedir.

The Civil Constitution which a large section of the society hope in exciting gets an attention. Non-governmental organizations and various columnists, and thinkers, and academicians in the mass media which is effective in manufacturing public opinion argue about it.This study sets off the concept of constitution, and reftlects Turkey?s history, and researches the approaches of mass media about Turkey?s basic problems and the Civil Constitution.
Manufacturing public opinion function of mass media in the process of manufacturing the civil constitution
Keywords: İletişim Bilimleri