Böbreğin inflamatuar myofibroblastik tümörü: Nadir bir olgu - Artaş, Gökhan; Orhan, İrfan; Özercan, H. İbrahim (My University, 2015)
İnflamatuar myofibroblastik tümör, etiyolojisi bilinmeyen, nadir görülen benign bir lezyondur. Sıklıkla çocuklarda ve genç erişkinlerde izlenir.Akciğer, karaciğer, göz, dalak, lenf düğümü ve mesane gibi organlarda görülmekle birlikte böbrek yerleşimi nadir olup malign böbrek tümörleri ileayırıcı tanı problemi oluşturabilmektedir. Biz burada nadir görülen 46 yaşındaki kadın olguda böbrek yerleşimli İnflamatuar m yofibroblastik tümörolgusunu sunduk.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Üroloji ve Nefroloji; Onkoloji