AŞINMA SİSTEMLERİ - Yıldız, Tülay; Gür, Ali Kaya (Fırat University, 2006)
Aşınma, bir birleşme yüzeyi ile etkileşim içinde olan bir yüzeyden materyalin uzaklaştırılmasının olgusu anlamında kabul edilmektedir. Son yıllarda hemen hemen bütün makineler, dayanıklılıkları, aşınmayla ilgili olarak emniyet kaybı ve makinelerin aşınma problemleri minimuma indirgenmeye çalışılmaktadır. Dola-yısıyla, aşınmanın kontrolü, geleceğin ileri ve güvenilir teknolojisi için, güçlü bir gereksinim haline gelmiştir.   Bu çalışmada; aşınma sistemleri hakkında bilgi verilmiştir.