SULTANSUYU BARAJI (MALATYA) KIYI BÖLGESİ ALGLERİ VE MEVSİMSEL DEĞİŞİMLERİNİN İNCELENMESİ - DOĞAN, CANAN (Fırat Üniveristesi, 2010)
Sultansuyu Baraj Gölü'nün kıyı bölgesi algleri, Mart 2006-Şubat 2007 tarihleri arasında, belirlenen 5 istasyonda ve farklı habitatlardan (epipelik, epilitik ve epifitik) , aylık periyotlarda alınan örneklerde incelenmiştir. Diyatomeler (Bacillariophyta), bentik alg topluluklarının en önemli üyeleri olurken, bu topluluklar içerisinde yer alan Chlorophyta, Cyanophyta ve Euglenophyta daha az önemli olmuştur. Bentik diyatomelere ait 66 takson belirlenmiş olup, bunlardan Cyclotella meneghiniana, Cymbella affinis ve Amphora ovalis en dikkat çekicileri olmuştur. Diyatomeler bentik alg toplulukları içerisinde her mevsimde çoğalma eğiliminde olmuşlarsa da en iyi gelişimlerini ilkbahar ve sonbahar aylarında gerçekleştirmişlerdir.

Coastal zone algae of reservoir Sultansuyu were examined between March 2006?February 2007 which identified 5 station and different habitats (epipelic, epilithic, epiphytic) taken the samples of month periods. It has been less important being the most important members of the cominity diatoms (Bacillariophyta) bentic algae and which were in this community like Chlorophyta, Cyanophyta and Euglenophyta. It was determined 66 taxa which are belonged to benthic diatoms, from these Cyclotella meneghiniana, Cymbella affinis and Amphora ovalis have been the most remarkable. In benthic algae communities of diatoms tend to replicate in every season but achived the best development in autumn and spring.
The examination of the coastal zone algae Sultansuyu reservoir (Malatya) and the changes of seasonal
Keywords: Biyoloji