YERALTI SU KAYNAKLARININ "TERRAMETER SAS 300C" CİHAZLI İLE TESPİTİ - COŞKUN, AHMET (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi YER ALTI SU KAYNAKLARININ "TERRAMETER SAS 300C" CİHAZI İLE TESPİTİ Ahmet COŞKUN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Eğitimi Anabilim Dalı 2005, sayfa: 66 Bu çalışmada Elazığ Fırat Üniversitesinde ve Elazığ - Malatya Yolu üzerinde bulunan arazilerin hidrojeoloji amaçlı yer elektrik özellikleri D.C. (Doğru Akım) özdirenç yöntemi, D.E.S. (Düşey Elektrik Sondajı) çalışma tekniği, Schlumberger ve Dipole - Dipole açılımları kullanılarak araştırılmıştır. Her bir D.E.S. verisi Res 2 Dinv veya ipi 2 Win yazılımı ile değerlendirilmiş, yer elektrik kesitler elde edilmiş ve yer altı yapısı belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma alanlarından birindeki sondaj kuyusunun jeolojik kesiti ile yer elektrik kesitin ilişkisi araştırılmıştır. Anahtar Kelimeler: Yer Elektrik Özellikler, Düşey Elektrik Sondajı, Schlumberger Açılımı. IX
Determination with "Terrameter SAS 300C" instrument of underground water
Keywords: İnşaat Mühendisliği