ELAZIĞ/ HARPUT VE ÇEVRESİNDE DOĞUMLA İLGİLİ İNANIŞLAR - Azar, Birol (Tuzla Belediyesi, 2014)
Hayatın üç önemli geçiş aşamasından ilki olan doğum, hemen her toplumda mutlu bir olay olarak kabul edilmiştir. Dünyaya gelen çocuk sadece anne babayı değil ailenin tüm fertlerini akrabalarını da sevindirmiştir. “Çocuk, ailede ocağı tüttürür” özü toplumumuzda o kadar çok kabul görmüştür ki doğan her çocuk sevinçle karşılanmıştır.
ELAZIĞ/ HARPUT VE ÇEVRESİNDE DOĞUMLA İLGİLİ İNANIŞLAR