CİP BARAJ GÖLÜ ROTİFERA FAUNASININ MEVSİMSEL DEĞİŞİMİ - EMİROĞLU, SERAP (Fırat Üniveristesi, 1995)
Yüksek lisans Tezi CİP BARAJ GÖLÜ ROTİFERA { ROTATORIA : ASCHELMINTHES ) FAUNASININ MEVSİMSEL DE?İŞİMİ Serap EMİRO?LU Fırat üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su ürünleri Temel Bilimler Anabilim Dalı 1995, sayfa: 63 Bu çalışmada, Elazığ sınırları içinde bulunan Cip Baraj Gölü' nün Rotifera faunasının tesbiti ve mevsimsel dağılımının saptanması amaçlanmıştır. Çalışma Konusu olan Rotifera örnekleri Nisanı 994 - Mart 1 995 arasında, belirlenen istasyondan, 15 günlük periyodlar halinde yapılan arazı çalışmaları sonucu elde edilmiştir. Bu araştırmada Rotifera faunasına ait 12 cins ve 15 tür tespit edilmiş olup, türlerin en yoğun olarak ilkbahar. ve yaz aylarında bulunduğu saptanmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Rotiferler, Mevsimsel' değişim,- Nisbi yoğunluk, Taksonomi, Cip Baraj Gölü, Elazığ.

SUMMARY Master Thesis THE SEASONAL DISTRIBUTION OF ROTIEERA ( ROTATORIA: ASCHELMINTHES ) OF CIP DAM LAKE Serap EMİRO?LU Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Aquatic Sciences 1995, page: 63 The purpose of this study is to identify Rot if era species occunng m Cip Dam LaKe of Elazığ and determine their seasonal distribution. Rotifera samples, have-been collected from 7 stations, at 15 days periods during April 1994 -March 1995. in this research 12 genera and 15 species belonging to Rottfera have been 'identified. Rotifers' were found to increase.in spring and summer montns. KEY WORDS : Rotifers, Seasonal distribution, Relative density, Taxonomy., Cip Dam Lake, Elazığ.
The Seasonal distribution of rotifera of Cip Dam Lake
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products