Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykis walbaum, 1792) etindeki A2, C ve E Vitamin miktarları - Koprucu, Kenan; Özdemir, Yaşar (My University, 2002)
Bu çalışma, kültür gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) etindeki bazı vitaminlerin (A2, C, E) miktarlarını belirlemek amacıyla yapıldı. Çiğ balık etinin ortalama 12,26±0,02 |ig g\"1 vitamin A2, 17,54±0,56 /xg g1 vitamin C, 8,73±0,03 /*g g1 vitamin E ve %4,23±0,04 oranında ham yağ içerdiği belirlendi. Balık eti örneklerindeki A2, C, E vitamin ve ham yağ düzeyleri arasındaki farklılıklar önemsiz bulundu (p>0,05). Sonuç olarak, bu çalışmada kullanılan gökkuşağı alabalığı etleri diğer bir çok ticari su ürünü ile mukayese edildiğinde daha yüksek oranda A2, C ve E vitaminlerini içermektedir.
Keywords: E vitamini; HPLC; askorbik asit; balık (gıda); besin değeri; gökkuşağı alabalığı; Oncorhynchus mykiss; balık beslenmesi; kültür balığı; dehidroretinol; vitamin içeriği