SUPRA MOLEKÜLER SİSTEMLERDE MAGNETİK ETKİLEŞİMLER - AVCU, FATİH MEHMET (Fırat Üniveristesi, 2005)
sqtqqdsÂ˜üeyxi r fÂ˜Ã„vswÂ¡$sÂ“Â‹d|p ~ Â%uÂ›Â‹eÂ‘Ã nzÃ„y#Â‚Ã‘Â¢Â‹uieÂ‘Â€nÃ Â Â‹dÂŒufetÂ˜srÂ«yÃ Dsp|uÂ¬Ã wÂ©tp|Â©Â´dÂ«esÂ˜Â–ÂŒÂ—qydEÂ eetÂ˜Â«|Â«spsqrq Â qxÂ˜ Â„ u iiÂ˜ qx p x Â˜Â¹ Â› iÂ˜ qwÂ˜ Â‡ q Â“xÂ˜ q Ã„ q Â¬ Â Â w Â“ r Â¬ fÂ› r rÂ„xÂ˜ u iÂ˜ r Â“ {Ã„Â› ÂŸ Â Â“ r p Â‚ Âˆ qxÂ˜ Â„ Â x pÂ˜ fÂ› u qxÂ˜ Â„ u Ã ÃŠ U X U Ã‹Y X U R ÃŠ b f Ã‰ b dÂ Ãƒ#o|tÂ‚

Â‚ ~ Â¥ Â psÂ“Â‹d|p ~ ÂÂ²uÂ…#eüE)sÂ“Â‹d|p ~ ÂÂ¡DÂ Â“WÃŒeÂ“WCÂ°Â¢Â„ÂeÂebÂ† Â†Â‡ r pÂ„ qÃ…Â˜Â™ q gÂ„ p r Â‚ Â˜ } i r f w p iÂ˜ÃˆÂ |s}trÂ‹sÂ„|VedesÂ˜tr|Â‘lÂ Â„|Â‚ ~ Â¥ WÂ–eÂ‹Â˜dsÂ˜üeÂ‹Â˜uxswuqEdÂ‹Â˜desÂƒqÂ Â˜Â“iÂ˜ f rÂ„xÂ˜ f iÂ˜ r Â“ { rÂ› Â¬ iÂ˜ q } Â†Â‡ r Â“ qiÂ›Â˜x Â‚ g Â„ } pÂ„ fÂ„Â Â† x Â { r i qÃ…Â˜Â™ q gdÂ‹dÂŒÂ‘lÇdüqedsÂ˜Â«|Â«sptqv`dsÃ…Â–Ã†sfÂ‹lÂ Â„Â«Â„ Â¥ sÂ“Â‹eyü|tÂ‘|ÂŒÂ…o|p Â¥ #cÂ–s}|u{Â¯ ~ dedsÂ˜srÂ–esÂ˜rq q wÂ˜Â“ r Â†Â‡ r Â“ q g q Â“Â„i rÂ› iÂ›Â˜x Â†i rÂƒ Â‚ p w pÂ˜ p rÂ Â“Â„i rÂ› r Â˜ pÂ˜ } Â„ } Â† Â† Â†zÃ„Â‹tiyvxeşsÂ„ÂŒtfÂ‹sÂ„Â«Â„ Â¥ ti|#q Â¥ Â Â‹Â Â„Â sÂ“uqeÂ‹htpÂ‹sÂ„e|Â«uÂ›pd|etÂ˜eÂ¯ ~ ylÂ Â„Â¡euÂ˜w Â¥ |eÂ–Â„Â‘|tpsÃ…|t}sr|pr Â‚Â“ rÂ˜ } Â› u iÂ¯xÂ“Â˜ Â¶ Â˜ g fÂ„ r Â˜Â¹ Â‚ pÂ› q fÂ„ iÂ˜ gp qÂ˜ ÂªÂ rÂ„Âƒ Â„ r Â‚ grÂ˜ } Â› f iÂ›Â˜Ã„Â Â Â„tr|Â«sqd|Â¡EÃƒy#eÂ“Ãƒh2lhGÂ‚Â¡ytxtrÂŒlÂ Âª ~ evÂ«euÂ˜sweÂ—Â…osÂ“Â‹Â†uxtÂ‡sÂ†eÂ™Â„ Â¥ Âˆtf

d|Â¡ÂŒÂ‚sÂ“Â‹qeyxq g p Â‚ q q Â†i r Â† pÂ„i Â¹Â„ } qxÂ˜ Â„ f q i r fÂ˜ qw iÂ˜ r Â“ { rÂ› Â¬ p iÂ˜ q Â Â˜ iÂ˜ f rÂ˜ qis|Â|Â‚ ~ Â¥ Ã spdsÂƒ`Â‹sÂ„Â‹tÂ‡|yÂ¡Â…Â‘$tÂ“ydÂ–p ~ ÂŒÂŠtp|spuqesÂ˜üeÂ‹uxtwÂ‹heetÂ˜Â«|Â«spsqhÂdÂ‹Â˜edsÂƒÂ¢duÂ“eüÂ„elsÂ“|pÂƒ { p rÂ› q iÂ˜Â¹ Â‚ p wÂ„ iÂ˜x Â“Â„iÂ„Â“ Â˜Â¹ qÂ Â˜x p w Â„ i r pÂ„ fÂ„Â p w Â Â˜ } q qÂ Â˜x Â‚Â–Ã sÂ„tsÂ‡üsfsruqe3Â¡Â› Â¥ lÂ…sÂ uqeÂ‹Â«lyÂ Â¢Â„edy#euÂ˜EÂ‘u}Â Â„|lÂˆe3uÂ›Â£l|etÂ ÂŒtfedyÃ Â„ÂƒÂ Â™WÂ’Â©EÂ‘tpÂ©veÂ olÂ©Â‚Â‘Ã€|ÂŒÂ‹ftÂ‡|Â peÂ£Â–u x Âˆ w xÂ pÂ„ qÂ Â i ÂˆÂ ÂƒÂ› ÂˆÂ¿ Â†pÂ„ Â†pÂ„ Âˆ Â Â˜mkk#jÂ„w Â¼ Â»Â¾Â„Â Â¥ yÂ¢zÂ½q ÂœÂ«ÂºrÂ„ Âˆ qgÂ„p x qsÂ†Â Â°tfsqtr|Â‘Â‚ÂœÂ„ Â¥ sfWru{w|yzxyuxÂ–Â“vuqesÂ˜üsftqsrÂ„EeÂ‘n{ q wp Â’ i r q Âƒ pÂ˜qwÂ˜ wiÂ˜ q xÂ„ Â†Â‹eÂ‹txuqÂ‹etÂ¹|p Â¤ lÂ‹siÂ’nşÂ‚Â´Â—dü|eECtÂµylonÂ· Â® Â¶ x xÂ˜ f ÂµÂ˜ u qxÂ„Â© 2%15D2$E DC9 0( 0 F ( 8 Â 8 Â B( 8 ( 8(Â© 21%$Â ! ! %9@ Â© 2"9%2Â¢7 0 $"5!A ( 0 Â©64qdeÂ˜Â£Â–Â—Â–pytwÂ´%dÂ‹Â«|Â wÂ w Â„ q Â… Â“Â˜w Â“ {Â–Â’qcÂ” Â³

zÂ¹qw fÂ˜ Â qxÂ˜ Â„ u Â› iÂ˜ qx p x } pÂ„ iiÂ˜ n Â w p qxÂ™Â„i x q q Ã„ q Â¬ Â Â wÂ˜ Â½ r Â¬ fÂ› Â® rÂ„üeÂ‹uxw Â¥ psÂ™Â‹d|p ~ ÂüÂ‹uieÂ‘Â†nÜÃ„y#Â %|üuÂ›Â‹eÂ‘Â‘d|tÂ›ydlyeÂ‹Â˜#sp%sp|uÂ¬Ã wÂ©tp|Â©vdeÂ©Ã tÂ˜|ÂŒÂ„Â´ÇxÃ„Â˜ u iÂ„ rÂ™ Â‚ rÂ› ÂŸ q gÂ˜x Â¬Â˜Â™w Â‚ Â qxÂ˜ Â„ uÂ x pÂ˜ fÂ› u qxÂ˜ Â„ u Ã S Ãš ÃŠ Ã˜ Ã— P UÛEÂ’Â…tÂ˜e|Â«sptqÃƒÂ Â¥ txtr|eÂ‹Â–edÂ‹|Â¡5sÂ™Â‹d|p ~ ÂÂ…#eüEşsÂ™yÃ |p ~ EÂ¡Ã€ÂeÂœÃ™eÂ ERw fÂ˜ w w qxÂ˜ Â„ f iÂ„ rÂ™ Â‚ rÂ› Â¬ iÂ˜ ÂµxÂ› Â›x }Â˜ } pÂ„ Â¬ Â½Â˜ Â˜ g pÂ„Â™ rÂ˜ } Â› f rÂ„ qx iÂ›Â˜ Âµx wÂ˜ ÂµÂ dÂŒdyvxw Â¥ 5etÂ™ydÂ–p ~ ÂŒ5Â…tÂ˜e|Â«p Â¥ v5e|Â‹Âœy%e|Â–Â‘Â©Ã WvElÂ…Â„twe|Â¡ücÂ…tÂ™yÃ Â‹Â˜d|yWÂ‹Â˜d|yxxÂ„ Âµx }Â˜ } p Â‚ Â rÂ„ q Â‘ Â ÂµÂ™Â„ i Â¬ Â¬Â„ rÂ„ iÂ›Â˜x g }Â˜Â™ Â‚ } i Â¬ Â˜ g pÂ„Â™ w r w i rÂ„x pÂ˜ iÂ˜ Â¬ Â½Â Â‘yüe

Â–Â Â›huÂ›swGswGÂ¤xÂ¡cÇ#uÂ›

oes™uqe‹h„ ¥ ˆed

Â¡Â‹Â›|Â‚hÂŒÂ…`yzx|Â‹Â‚dÂ‹Â˜oyÂ«dÂŒtfÂ‹qdhÂ©Ã Â˜Â˜ Âµx rÂ˜ } Â› u iÂ›xÂ™Â˜ Â¶ Â˜ g fÂ„ r } pÂ„ p q pÂ› q fÂ„ iÂ˜ g p qÂ˜ Âª xÂ™ q } Â˜Â–yqe|Â¡EpÂ‹deÂ“Â Öwv2tÂŠ|ÂÂ Â„|ytxtrÂŒlÂ Âª ~ evÂ«eÂ‹Â˜tweÂ—hdeuÂ˜si|ü|Â‹Âµx ~ spÂ‹qÂ–pÂ Â‘yTe|}w Â‚ xÂ„ Âµx }Â˜p Â‚ Â q Â‘ Â fÂ˜ w q Â€ iÂ„ rÂ™ Â‚ qix }Â˜ iÂ› Â¬ r Ã•Â˜ p q w x pÂ˜Â™ q Â€ pÂ˜Â˜ xÂ˜ g w p qxÂ™Â„iÂ˜xÃ„Â©|Â Â›Â twWÂ¤xcCeÂ‹uxw Â¥ Ã€Â—Â esÂ˜d|Â«spÂ‹Â‹DeÂ‹uxveuÂ˜i Â¥ Â™Ã |DtphdÂ‹Â˜Â‹iÂ«deÃ€Â—Ã deGÃ Ã•dvÂ |sÂ›yÃ ydy#spqqxÂ˜ Â„ f Â˜ Âµx Â›x p qxÂ„ p r Â¬ Â½ iÂ›xÂ™ qxÂ„w Â„ Â˜ Â›x } ix Â˜ Ã• Â wÂ˜ Âµx q ÂµxsÂ™yÃ |p ~ ÂŒC|yTyÂtÂ›ylÂ‘lÂ Â„|Â©Ã Â˜ Â¥ yÃ Â¾Â„uÂ twylÂ‹'EzÂ¹q ~ yÂ¢esÂ˜uqyCÂ„qetwÂ‹qd|yÃ‘swÂ–yÂ¥Ã pÂ‘W5tÂ’Â©E|spÂ©vdÂ oÂ¡Â Â‘tuÂ›swÂ¡uÂ¹dh|Â¡Â u x Âˆ w xÂ pÂ„ qÂ Â i Âˆ Â ÂƒÂ› ÂˆÂ¿ i q iÂ˜ Â¬Â‚#jmkkw Â„Â¬ Â¼ Â»dÂ˜ ~ Â‘Â¢zÂ½q ÂœÂ«Âºi q fÂ˜Âµ Â® Â Â› xpÂ˜ f iÂ„Â¬Â˜Â¥ Â‹uxtwÂŒd|Â„qlÂ‚#dÂŒÂ‹uxÂ‘dÂ ÂˆwÂ™ Â™ Â¬ x } pÂ„ rÂ„i Â‚xÂ„ Â€ Â Â› rÂ› Â› ÂµÂ™ Â Â˜xÂ„ Â‚ }Â„eÂ˜eÂ–pesÂ˜qdÂ©Â E}etÂ˜sqr

Â¬Â‚EÂ–Â‡Â‹|ylÂ‚Ã€lÂ‡Â©Â–ÇÂ©hyl

yi Â—wiÂ˜ q p Â· xÂ„ Â†Â¥ txuqÂ‹etÂ¹|Â—Â™lÂ‹siÂ’nşÂ‚Â´Â—dü|eECtÂµylonÂ· Â® Â¶ x xÂ˜ f ÂµÂ˜ u qxÂ„! %TÂ Ã’Â„! %9'Â£ Â§0 !Ã” (8(Â© I ( 4 Â£ Â¢7 0 $"5! Ã“! Â¢7 Â§ ÂŠÂ£ Â© $Ã’ Â§ Â£ Â§ C@ 0Â©64 Â§ Â Â Â Bswque|5Â—eÂ‹uxEuwÂ˜Âµ Â– iÂ˜ wÂ„Â„Â—Â™Â™Â©5Â xÂ– Â® x Â˜ Â–Â Âƒ
Magnetic interactions in supra molecular nickel systems
Keywords: Kimya