A numerical calculation of diffraction spectrum for decagonal and octagonal quasicrystals - Yıldız, Abdulkadir; Göğtaş, Fahrettin (My University, 2000)
Sıkı bağ yaklaşımı içinde yeni bir teknik kullanılarak iki boyuttaki bir Penrose örgüsü ve octagonal kuasikristalinin difraksiyon spektrumları sayısal olarak hesaplanmaktadır. Elde edilen sonuçlar, iyi bilinen deneysel sonuçlarla karşılaştırılıyor ve literatürdekilerle de iyi bir uyum içinde olduğu tartışılıyor.
Keywords: Fizik; Katı Hal; Fizik; Matematik; Fizik; Partiküller ve Alanlar