ELAZIĞ, ERZİNCAN VE TUNCELİ İLLERİNDE YAYILIŞ GÖSTEREN CANİS LUPUS ( LİNNAEUS, 1758) POPULASYONLARININ KAFATASI KEMİKLERİNİN TAKSONOMİK AÇIDAN İNCELENMESİ - ASLAN, İBRAHİM (Fırat Üniveristesi, 2016)
YüBu çalışmada, Elazığ, Erzincan ve Tunceli illerinde yayılış gösteren Canis lupus (Linnaeus, 1758) populasyonlarının morfolojik ve biyometrik özellikleri karşılaştırılmıştır. Çalışma Ocak 2013 - Haziran 2015 tarihleri arasında yapılmış olup, biyometrik özelliklerin karşılaştırılmasında Kruskal – Wallis ve Mann – Whitney testleri uygulanmıştır. Anahtar Kelimeler: Canis lupus, Taksonomi, Kafatası İskeleti, Morfoloji

Morphological and biometric features of Canis lupus (Linnaeus, 1758) population which is spread across Elazığ, Erzincan and Tunceli provinces are compared in this study. The study was carried out between January 2013 and June 2015. Kruskal – Wallis and Mann – Whitney tests are conducted for the comparison of biometric features. Keywords: Canis lupus, Taxonomy, Skull, Morphology
Taxonomic analysis of skull bones of Canis lupus ( Linnaeus, 1758) population spread across Elazig, Erzincan and Tunceli provinces
Keywords: Zooloji