GSAP: Güç Sistem Analizi Uygulaması için Matlab Tabanlı Grafik Paketi - Çakar, Hakan; Gençoğlu, Muhsin Tunay (My University, 2020)
Bu çalışmada, elektrik güç sistemlerinde kısa devre arızaları, iletim hatları hesaplamaları, kesici açma gücü hesabı ve yükakış analizi için kullanılabilecek, Matlab/Guide tabanlı GSAP (Güç Sistemleri Analiz Programı) isimli bir programgeliştirilmiştir. Geliştirilen bu paket program, Matlab programının sunduğu nümerik ve görsel imkânlardan faydalanmaktadır.Matlab yazılımı; kolay erişilebilmesi ve sunduğu paket programların zenginliğinden dolayı güç sistemlerinin dinamikanalizlerinde en çok tercih edilen araçlardan biridir. GSAP’da geliştirilen kullanıcı ara yüzleri; kısa devre arızaları, iletim hatlarıhesaplamaları, kesici açma gücü hesabı ve yük akış analizlerinin kolayca yapılabilmesini sağlamaktadır. GSAP’ın etkinliği,doğruluğu ve başlıca özellikleri bazı örnek güç sistemleri uygulamaları ile test edilmiştir. Geliştirilen simülatör kullanıcıetkileşimli olup, lisans ve yüksek lisans seviyesindeki güç sistemleri analizi derslerini desteklemek için kullanılabilmektedir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Enerji ve Yakıtlar