MODÜLÜS FONKSİYONLAR DİZİSİ YARDIMIYLA TANIMLANMIŞ GENELLEŞTİRİLMİŞ FARK DİZİ UZAYLARI - ZEREN, SUZAN (Fırat Üniveristesi, 2012)
Dört bölümden oluşan bu çalışmanın ilk bölümü giriş kısmı olup, ikinci bölümde konuya ilişkin temel tanım ve teoremler verilmiştir.Üçüncü bölümde modülüs fonksiyonu tanımına ve fark dizilerine yer verilmiştir.Dördüncü bölümde Z=0,1 veya ? olmak üzere modülüs fonksiyonlar dizisi alınarak [V,?,F,p,q,u]_Z (?_v^m ) fark dizi uzayları tanımlanmış, bu dizi uzaylarının bazı topolojik özellikleri ve bu uzaylar arasındaki bazı kapsama bağıntıları incelenmiştir.Anahtar Kelimeler: Fark Dizi Uzayları, Modülüs Fonksiyonlar Dizisi, Yarınorm.

In this study, which is prepared as four chapters, the first chapter is the introduction part. In the second chapter, we give the fundamental definitions and theorems.In the third chapter, we give the definition of a modulus function and difference sequences.In the fourth chapter, we define the sequence space [V,?,F,p,q,u]_Z (?_v^m ) using a sequence of moduli where Z=0,1 veya ? and we examine some topological properties of these spaces and some inclusion relations between these spaces.Key Words: Difference Sequence Spaces, Sequence of Moduli, Seminorm.
Generalized difference sequence spaces defined by a sequence of moduli
Keywords: Matematik