En relisant El Desdichado de Nerval - Aydın, Abdulhalim (My University, 2010)
Kuşkusuz ki G.de Nerval Fransız şiirinin ve romantizminin en önemli simalarındandır. Siirlerinin çoğu kendi kişisel yaşantılarından, yani, gerçeklikten ve yanılsamalardan, düşlerle çokça etkilendiği mitolojik ödünçlerden beslenmiştir. Bunun sonucunda, onun şiirinde çoğu kez kaynağının kendi yaratımı olduğunu düşündüğü ama aslında belli bir dış kaynaktan gelen anıları (réminiscence) meydana getiren karşıtlıkların bağdaştırılmasıdır söz konusu olan. Ve böylece, gerçekliğin dayanılmaz bir hal aldığı her durumda şair mitolojik kişiliklerle özdeşleşmekten geri durmaz. Şairin bu düalitesinin yanı sıra, makalede aynı zamanda şiirine belli bir müzikalite veren sessel parametrelerin buluşmasına da vurgu yapılmıştır.
Keywords: Edebiyat; Edebi Teori ve Eleştiri