1847-1857 (H.1264-1273) Tarihli (8 Numaralı) Eğin Şer'iyye Sicili'nin Tanıtımı ve Fihristi - Şara, Serhat; Aksın, Ahmet (My University, 2006)
Osmanlı Tarihi'nin en önemli arşiv kaynaklarından birisi de Şer'iyye Sicilleri'dir. Ait oldukları dönem ve yer hakkında oldukça önemli bilgiler veren Şer'iyye Sicilleri'nden faydalanma konusu bugün için belli başına bir problem olmaktadır. Bu durum ise sicillerden faydalanma konusunu belirli bir metoda bağlı kılmayı zaruri hale getirmektedir. İşte bu açıdan Türkiye'de bulunan bütün sicillerin fihristlerinin yapılması zorunludur. Bu çalışmamızda Türk Tarihi ve Kültürü açısından büyük bir önem taşıyan Şer'iyye Sicillerinden sadece bir' tanesinin fihrist ve tanıtımının yapılması suretiyle bu alanda yapılan çalışmalara bir örnek teşkil etmesi amaçlanmıştır.
Keywords: Tarih