Linezolidin MRSA ve Enterococcus spp. suşlarına in-vitro etkinliği - Dilek, Aziz Ramazan; Yıldız, Fatime; Dilek, Nursel; Bulut, Yasemin; Toraman, Aşçı Zülal (My University, 2007)
Linezolid oksazolidinonlar sınıfından yeni bir antimikrobiyal ajandır ve tüm önemli Gram pozitif bakterilere karşı mükemmel in-vitro aktiviteye sahiptir. Yalnız nadir de olsa günümüzde oksazolidonlara direnç bildirileri mevcuttur. Bu çalışmada eğer varsa bölgemizdeki direnç prevalansının tespiti amaçlanmış ve 50 metisiline dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) suşu ile 50 Enterococcus spp. suşunda disk difüzyon yöntemi ile linezolid direnci araştırılmıştır. Her iki gurupta da linezolid direnci tespit edilmemiştir. Bu bakımdan bölgemizde endikasyonu olan durumlarda etkili bir tedavi için linezolidin iyi bir tercih olabileceğine vurgu yapılmıştır.
Keywords: Yaygınlık; Mikrobiyal duyarlılık testleri; İlaç direnci; bakteriyel; Enterococcus; linezolid; Metsilin-dirençli Staphylococcus aureus