Orduzu Baraj Gölü (Malatya, Türkiye) Bentik diyatome florası - Çetin, A. Kadri; Şen, Bülent; Yıldırım, Vesile; Alp, Mehmet Tahir (My University, 2003)
Orduzu Baraj Gölü bentik diyatomeleri Nisan 1997-Mart 1998 tarihlerde farklı habitatlardan alınan örneklerde (epilitik, epipelik ve epifitik) incelenmiştir. Baraj Gölü’nde diyatomelere ait toplam 71 takson tespit edilmiştir. Gölde tespit edilen taksonların önemli bir kısmı epilitik, epipelik ve epifitik topluluklarda birlikte bulunurken bazı diyatomeler belirli topluluklarda tespit edilmişlerdir.
Keywords: Doğu Anadolu Bölgesi; su tabanı organizmaları; Malatya; barajlar; su tabanı algleri; diyatomlar; Orduzu Baraj Gölü; epipelik algler; taşlar üzerinde yaşayan algler; bitkiler üzerinde yaşayan algler