Kamu Kurumlarında İletişimsel Ortamın Analizi (Elazığ İli Köy Hizmetleri, Bayındırlık ve DSİ Örneği) - Yağbasan, Mustafa; Şiş, Ayşe (My University, 2006)
Toplumsal yaşamın bir gereği olarak insanların iletişim içerisinde olmaları ve iletişimsel sürece katılmaları en temel gereksinim olarak değerlendirilmekte ve bireyin en doğal hakkı olarak kabul edilmektedir. Özellikle aynı fiziksel mekanı paylaşmadan kaynaklanan ve katılımın kaçınılmaz olduğu kamu kuruluşlarındaki gibi çalışma ortamlarında, iletişimin işleyebilmesi astüst ve yatay iletişim kanallarının açık olmasına bağlıdır. Yarı hiyerarşik bir görünüm arz eden kamu kurumlarında iletişimsel ortamın sağlıklı işlemesi ve iletişim kanallarının işlevsel olması örgüt verimliliğini ve iş performansını da doğrudan etkileyebilmektedir. Bir anket uygulaması ile desteklenen bu çalışmada, kamu çalışanları arasındaki ilişkilerin boyutu ve iletişimsel ortamın analiz edilmesi hedeflenmiştir.
Keywords: İletişim