Elazığ yöresinde yabani kazlarda bit enfestasyonu - Aksın, Nursel (My University, 2004)
Bu araştırma, Elazığ bölgesinde yabani kazlarda bulunan bit türlerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, 1998 ve yılları Ocak ve Şubat aylarında yakalanan 20 yabani kaz bit türleri yönünden incelenmiştir. Bunlardan 9'unun (% 45) bit tasyonuna maruz kaldığı görülmüş, bunlardan toplanan 92 bitin tamamının Anaticola anseris (Linnaeus, 1758) olduğu teşhis edilmiştir. Anaticola anseris'in morfolojik özellikleri mikroskopta incelenmiş ve mikrofotografık resimleri çekilmiştir.
Keywords: Doğu Anadolu Bölgesi; kaz; tanımlama; Anaticola anseris; morfoloji; yabani hayvanlar; Elazığ; bulaşıklık; bit