Sediment Tipi Mikrobiyal Yakıt Hücresi Kullanılarak Arıtma Çamurlarından Elektrik Üretimi - Taşkan, Ergin (My University, 2016)
Bu çalışmada, sediment tipi mikrobiyal yakıt hücresi (SMYH) kullanılarak kentsel atıksu arıtma tesislerinde oluşan arıtma çamurlarının elektrik üretim kapasitesi araştırılmıştır. SMYH'de anot ve katot materyali olarak grafit elektrot kullanılmış ve sistem 35 gün süre ile işletilmiştir. Sistemde üretilen maksimum güç yoğunluğu 10,2 mW/m2 olarak elde edilmiştir. SEM görüntüleri, anot elektrotu yüzeyinde yoğun bir biyofilm yapısının mevcut olduğunu göstermiştir. Çalışma sonucunda elde edilen bulgular, arıtma çamurlarının elektrik üretim kapasitesinin literatürde yapılmış SMYH çalışmaları ile kıyaslanabilir düzeyde olduğunu göstermiştir
Keywords: Çevre Mühendisliği; Mühendislik; Kimya