SODYUM DİETİLDİTİYOKARBAMAT VE OKSALAT LİGANTLARININ CO(II), Nİ(II), CU(II), ZN(II), CD(II) VE MN(II) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ - BAĞLIOĞLU, NİHAL (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu çalışmada sodyum dietilditiyokarbamat (NADDK) ve Oksalat (Ox), ligandları kullanılarak, Co(II) , Ni(II) , Cu(II) , Zn(II) , Cd(II) ve Mn(III) metal kompleksleri sentezlendi. Bu metal kompleks bileşiklerin ve ligandların kimyasal yapıları; infrared ve UV ile aydınlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda sentezlenen komplekslerin tetrahedral ve bozulmuş tetrahedral geometrik yapıya sahip olabileceği literatüre göre öngörüldü. Ligandların dielektrik sabiti, dielektrik kayıp ve iletkenlik değerleri incelendi. Genel olarak komplekslerin dielektrik özellikleri birbirine yakınlık gösterdiği görüldü. Anahtar Kelimeler: Metal Kompleksleri, Katı Hal İletkenliği, Dielektrik

In this study, complexes of Co(II), Ni(II), Cu(II), Zn(II), Cd(II) and Mn(II) have been synthesized by using diethydithiocarbamate (NADDK) and oxalate (Ox) ligands. The geometries of the complexes have been established by of IR and UV spectroscopies. It is predicted according to the literature that the synthesized complexes may have tetrahedral and distorted tetrahedral geometric structure as a result of the studies made. Dielectric constant, dielectric loss and conductivity values of the ligands were investigated. In general, the dielectric properties of the complexes were close to each other. Keywords: Metal Complexes, Solid State Conductivity, Dielectric
The synthesis of Co(II), Ni(II), Cu(II), Zn(II), Cd(II) and Mn(II) complexes with sodium diethyldithiocarbamate and oxalate and investigation of their electrical properties
Keywords: Kimya