Süt ineklerinde yatalak hal (Recumbent Cow, festligende Küh) - Gül, Yusuf; İssi, Mustafa; Deveci, Hüseyin (My University, 2007)
Bu derlemede; süt ineklerinde özellikle doğumdan sonra çok sık görülen ve etiyolojisi henüz daha tam olarak aydınlatılmamış olan yatalak .hastaların etiyoloji, patogenez, semptom, diyagnoz, prognoz, tedavi ve profilaksisi hakkında literatür bilgiler verilmiştir..
Keywords: Hastalık önleme; tedavi; klinik görünüm; süt ineği; prognoz; sığır; inek; teşhis; süt sığırı; sığır hastalıkları; profilaksi; patojenez