Temporale Praepositionen im Deutschen und ihre Wiedergabemöglichkeiten im Türkischen - Aygün, Mehmet (My University, 2003)
Bu çalışmada Almanca'da zaman ifade eden edatların kullanımları ile bunların Türkçe'deki veriliş şekilleri ele alındı. Konu ile ilgili edatlar yeterince açıklanarak örnek cümlelerle verildi. Sonuçta, Almanca'da anlamlı ve bağımsız birer sözcük olarak kullanılan bu dil unsurlarının, Türkçe'de çok değişik yapılarla verildiği tespit edildi.
Keywords: Dil ve Dil Bilim