Şeyh Gâlib’in Bestelenmiş Şiirlerinde Usûl-Vezin İlişkisi - Oter, Serda TÜRKEL; Yıldırım, Ali (Selcuk University, 2010)
Bu çalışmada, kısaca Şeyh Gâlib’in hayatı ve eserlerinden bahsedildikten sonra, usûl-vezinarasında var olduğu bilinen ilişki, Şeyh Gâlib’in din dışı olarak adlandırılan sözlü mûsıkîformlarıyla bestelenmiş eserleri içinde gösterilmiş ve açıklanlamışır.

In this study, after briefly Şeyh Galib’s life and Works mentioned, is shown and explained the known relations between the usul-vezin, which in this Works of Seyh Galib composed by verbal music forms called apart from religion.
The Usul-Vezin Relationship In Şeyh Galib’s Composed Poems